W’EQUAL, ODTÜ Verimlilik Topluluğunun sekiz projesinden biri olup, her bireyin sosyal alanda ve iş hayatında eşit haklara sahip olmasını hedefleyen bir projedir. Bu doğrultuda söyleşiler, forumlar, eğitimler, panel etkinlikleri ve seminerler gerçekleştirerek farkındalık sahibi bir toplum oluşturmayı, bunun yanı sıra katılımcıları farkındalık sahibi kurum ve kuruluşlarla bir araya getirmeyi hedefler

Katılımcıların ve aktif üyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği ve insan hakları konusunda daha bilinçli olmasını sağlamak amacıyla, proje kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir. Bunlardan ilki olan W’EQUAL, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen tüm Türkiye’ye açık ücretsiz, engelsiz ve sertifikalı olarak gerçekleşen bir panel etkinliğidir. Her yıl geniş bir katılımcı kitlesi ile gerçekleştirilen W’EQUAL, alanında bilgili insanları katılımcılarla buluşturarak bilgi aktarımı ve motivasyon sağlamakla beraber, yine alanında başarılı ve cinsiyet eşitliği kavramının öneminin farkında olan kişileri ve şirketleri, kampüsteki öğrencilerle bir araya getirir.

Diğer bir etkinliğimiz olan Yaşayan Kütüphane ise, ülkemizde azınlık kesimde kalan ve gönüllü olarak gelen konuşmacı kitapları öğrencilerle bir araya getirerek, toplumdaki önyargıları kırmayı ve bilinç oluşturmayı hedefleyen bir etkinliktir. “Her insan bir kitaptır” mottosuyla gerçekleştirdiğimiz Yaşayan Kütüphane, soru-cevap formatında ilerleyerek bu interaktif kütüphane ortamına gelen tüm katılımcıların hayatlarına bir ışık olarak farkındalık yaratmayı amaçlar.

Elçin Koşar

W'EQUAL
Proje Lideri
elcin.kosar@odtuvt.org.tr

Emirhan Çağğan

W'EQUAL Projesinden Sorumlu
Yönetim Kurulu Üyesi
emirhan.caggan@odtuvt.org.tr